Kurser

I Solsikken holdes der efter behov kurser i Tegn-Til-Tale og computerprogrammerne Boardmaker og MediaMixer.

Ved ønsker om kursus, kan der rettes henvendelse til institutionsleder Susan Rasmussen på suras@guldborgsund.dk  

 

Beskrivelse af kurserne:

Tegn-Til-Tale:

Tegn-Til-Tale kurserne holdes gerne for hele netværket omkring et barn, dvs. de i familien, der ønsker at deltage samt evt. aflastning, venner etc.

Kurserne er tilpasset det enkelte barn i forhold til materiale. De afholdes målrettet for netværket omkring et barn ad gangen og varer 1-2 dage.

 

Boardmaker:

Målgruppe: Forældre og fagpersoner, der har behov for at arbejde med billeder til kommunikation eller til at skabe struktur i hverdagen med barnet.

Boardmaker er et billedprogram, der indeholder flere tusinde enkle billeder (PCS symboler), der kan arrangeres, udskrives og bruges til mange formål. Billederne kan bl.a. bruges til kommunikation for børn uden verbalt sprog og til at skabe visuel struktur for børn med autisme eller ADHD.

På kurset får du inspiration til, hvad du kan bruge Boardmakerbilleder til. Du lærer:

  • at finde rundt i de mange symboler og kategorier
  • at sætte dem ind i en skabelon
  • at lave dine egne tavler og skabeloner
  • at ændre på et symbol og lave dine egne symboler
  • at indsætte egne fotos
  • at skrive med symbolerne

Form:

Kurset vil veksle mellem teori og praktiske øvelser. Deltagerne arbejder ved hver sin computer, og der vil være få deltagere, så der er gode muligheder for individuel hjælp undervejs.

 

MediaMixer:

Målgruppe: Forældre og fagpersoner, der ønsker at lære at lave elektroniske bøger og andre projekter til barnet med brug af foto, video og lyd.

MediaMixer er et enkelt multimedieprogram, hvor der på relativ kort tid kan laves forskellige elektroniske bøger, vendespil, puslespil og hvad fantasien ellers byder på.

I programmet kan der anvendes digitale fotos, indscannede billeder, små videoklip, og der kan optages egne lyde. Der kan kobles specielle kontakter/hjælpemidler til, så alternativ betjening af programmet på computeren er mulig.

Man kan både lave meget enkle billedserier med foto og lyd, hvor barnet skifter side ved tryk på en knap, og mere komplicerede projekter med undermenuer og evt. opgaver, barnet skal løse.

De projekter, man laver, kan let pakkes sammen, så det er muligt at installere på en anden computer, selv om denne ikke har MediaMixer programmet installeret. Man kan altså have sine projekter med sig.

Form:

Kurset vil veksle mellem teori og praktiske øvelser. Deltagerne arbejder ved hver sin computer, og der vil være få deltagere, så der er gode muligheder for individuel hjælp undervejs.